Bubble bread-for kids
Postat de: mihaelar63Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul... Citeste continuarea
Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak
Postat de: ctlinaPregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper... Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)
Postat de: ctlinaAmestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu... Citeste continuarea
Cremsnit croat/sloven - Kremšnita
Postat de: ctlinaCrema: Se separă gălbenușurile de ou de albusuri. Se bat albusurile spuma pana se tin bine încorporănd treptat 60 g de zahăr. Se rezerva la rece. Puneti... Citeste continuarea
Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara
Postat de: hannaSe fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. Se pune... Citeste continuarea
Felii cu castane
Postat de: adriana65Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică... Citeste continuarea
Supa croata de ciuperci in vas Zepter
Postat de: camelia751.Curatati ciupercile si cartofii,apoi le taiati cubulete. 2.In vasul Zepter, topiti untul,apoi puneti ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit.Le caliti 3 minute pana ceapa devine translucida.... Citeste continuarea
Cornuri sarate cu branza
Postat de: gabrielacuisineSe face in primul rand maiaua, dintr-un pumn de faina si putin lapte caldut. Intai dizolvam drojdia cu laptele caldut apoi adaugam faina si mestecam bine. Maiaua trebuie sa fie cleioasa si se... Citeste continuarea
Borek
Postat de: mitinitaJumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna... Citeste continuarea
Tort Nesquik
Postat de: leofloriFOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia... Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: leofloriFoaie : Batem albusurile spuma. Adau gam zaharul si batem pana se topeste si sta batz. Faina o ameste cam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe... Citeste continuarea