Tort egiptean

de leoflori in Torturi, 22 Aug 2009 | 67957 vizualizari

 

un deliciu de caramel, alune, frisca si crema de vanilie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 foaie :
  • 2 albusuri 
  •  2 Linguri zahar
  •  1/2 Lingura faina 
  • 40 gr. alune de padure (nuci) macinate (eu am pus alune) AVEM NEVOIE DE 3 FOI
  • Crema 1 :
  • 6 galbenusuri
  • 6 Linguri zahar 
  • 340 ml. lapte 
  • 2 Linguri amidon sau faina (am pus amidon) 
  • 170 gr. unt nesarat (am pus marga)
  •  1 esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml. frisca lichida 
  • 150 gr. zahar 
  • 120 gr. alune zdrobite in bucati mai mari.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foaie :Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste si sta batz.Faina o amestecam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe tava de tort unsa bine cu grasime intindem uniform compozitia si coacem la foc mic 25 de minute. Repetam operatia de inca 2 ori.


Crema 1 :Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat. Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata Crema 1.


Crema 2: Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.


Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

olguta35 1

02.12.2013, 16:17

L-am facut si a iesit foarte bun.

babi5 1

23.12.2013, 07:17

Aurelia 07_07 1

23.12.2013, 11:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina"