Ciocolata pana la moarte

de Brindusa in Torturi, 10 Ian 2010 | 5628 vizualizari

 

Dureaza mai mult timp ca sa-l faci, dar merita!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blatul Genoise
  • 5 oua batute putin
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt topit si racorit
Ingrediente blat bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
Ingrediente Mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 4 galbenusuri 
  • 7 albusuri
Ingrediente Ganache
  • 200 g smantana grasa
  • 160 g ciocolata 
30 ml  alcool (coniac, lichior de fructe, rom , etc) Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata pana la moarte:

Blatul Genoise


Incalzeste cuptorul la 180 grade.


Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste. Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.Amesteca incet untul.


Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.



Blatul de bezea


Incalzeste cuptorul la 120 grade.


Unge bine cu unt o forma rotunda extensibila de 25 x 8 cm (aceeasi ca la blatul Genoise), si tapeteaz-o cu faina.


Combina albusurile cu zaharul si pune la baia de aburi sa se incalzeasca putin amestecand continuu. Ia de pe aburi si bate bine cu mixeru electric, cam 15 min la viteza medie, pana se intareste.


Cu o punga de ornat pune bezeaua sub forma de spirala, incepand din centru, pana ce ocupa toata baza formei.


Coace 2 ore la 120 grade. Lasa la racit in forma.



Mousse de ciocolata


Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.


Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.



Ganache


Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.



Montarea tortului


Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.


Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.


Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu ii lasat baza, pentru ca nu pot s-o scot, dar nu se vede) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).


Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata pana la moarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

susu 1

23.02.2010, 21:30

l-am mai vazut tortul asta. e pt mine cu dedicatie cred. mor dupa ciocolatoase

Dnelutza 1

23.02.2010, 21:47

ce de-a ciucalata, mama ce bun trebuie sa fie tortul asta... Exact cum ii place cuscrei mele

elena1988 1

08.03.2011, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!