Tort Nesquik

de leoflori in Torturi, 30 Aug 2009 | 17553 vizualizari

 

deliciu pentru pitaci si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 albusuri
  • 2 Linguri zahar
  • 1/2 Lingura faina
  • 1 1/2 Lingura alune de padure macinate
  • Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
  • Crema 1 :
  •  6 galbenusuri
  • 340 ml. lapte
  • 3 1/2 Linguri faina
  • 3 1/2 Linguri zahar + 85 gr. zahar
  • 85 gr. unt / marga
  • 70 gr. Nesquik (pulbere, nu preparata)
  • Crema 2 :
  • 340 ml. frisca (cred ca era suficient 250 ml)
  • 2 Linguri zahar pudra (eu nu am mai pus)
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt / marga
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam compozitia si operatia de inca 2 ori)


CREMA 1: Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit. Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider.


CREMA 2: La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.


Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori.


Trebuie neaparat tinut cateva ore bune, sau chiar pste noapte la frigider! Altfel crema se prelinge, curge si nu se mai intelege nimic.


Noi n-am avut rabdare si l-am atacat dupa doar 3 ore......

 

TIPS-URI

1

se tine cateva ore bune la frigider, chiar peste noapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (4)

leoflori 1

30.08.2009, 17:50

gata, miha, te astept!

silvia1 1

17.04.2013, 16:46

Bunnnn. Testat

babi5 1

08.11.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments