Tort Nesquik

de leoflori in Torturi, 30 Aug 2009 | 22879 vizualizari

 

deliciu pentru pitaci si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 albusuri
  • 2 Linguri zahar
  • 1/2 Lingura faina
  • 1 1/2 Lingura alune de padure macinate
  • Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
  • Crema 1 :
  •  6 galbenusuri
  • 340 ml. lapte
  • 3 1/2 Linguri faina
  • 3 1/2 Linguri zahar + 85 gr. zahar
  • 85 gr. unt / marga
  • 70 gr. Nesquik (pulbere, nu preparata)
  • Crema 2 :
  • 340 ml. frisca (cred ca era suficient 250 ml)
  • 2 Linguri zahar pudra (eu nu am mai pus)
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt / marga
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam compozitia si operatia de inca 2 ori)

CREMA 1: Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit. Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider.

CREMA 2: La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.

Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori.

Trebuie neaparat tinut cateva ore bune, sau chiar pste noapte la frigider! Altfel crema se prelinge, curge si nu se mai intelege nimic.

Noi n-am avut rabdare si l-am atacat dupa doar 3 ore......

TIPS-URI

1

se tine cateva ore bune la frigider, chiar peste noapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
h[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata