Retete traditionale din Moldova
Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.
Retete moldovenesti traditionale
Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.
Parjoale surpriza
Postat de: lenca21se mesteca 400gr de carne tocata (mixt vita-porc) cu1ou, 3 linguri de parmezan,si amestecul urmator, macinat in blender (sa fie ca o crema): Amestecam totul cu carnea si dam la frigider... Citeste continuarea
Aperitiv asortat din cascaval
Postat de: anisoaraFolositi mai multe tipuri de brinzeturi, iar fructele proaspete pe care le gasiti in supermarketuri sint excelente pentru ornat. Kiwi, portocala si brinzeturile pot fi consumate cu afumatura... Citeste continuarea
Aperitiv floare din peste marinat
Postat de: anisoaraTaiem pestele marinat felii subtiri si il aranjam conform fotografiilor de mai jos. Apoi ornam farfuria cu felii de somon afumat, masline, ceapa marinata, afine sau cu ce doriti :) VA... Citeste continuarea
Frigarui din carne de porc
Postat de: anisoaraPentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina... Citeste continuarea
Tort
Postat de: lenca21Din acest ingredientele pt aluat ne ies circa 8-9 foi,le coacem la cuptor incins. Dupa ce batem bine cu mixerul smintina cu zaharul si vanila,impartim in doua aceasta crema,jumatate ramine asa... Citeste continuarea
PIFTIE DE PORC (2) PENTRU SARBATORI
Postat de: anisoaraPrincipalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc la... Citeste continuarea
Supa de legume cu taitei.
Postat de: lenca21Cum preparam • Curatam si spalam toate legumele. Le tocam cubulete. Intr-o oala, incingem 3 linguri de ulei, punem legumele, prajim 1 minut si adaugam 1 litru de apa. •... Citeste continuarea
Ciorbita a la Moldova
Postat de: luminita20_2006Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la... Citeste continuarea
Reteta de placinta moldoveneasca
Postat de: luminita20_2006Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca. Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4... Citeste continuarea
Salata "moldova"
Postat de: luminita20_2006Morcovul si sfecla se curata si se dau prin razatoarea mare, separat, sau daca aveti prin razatoare speciala pentru morcov ( e cea care face fasii lungi, din pacat nu stiu daca are sau nu o... Citeste continuarea
Pasca exact ca la mama acasa
Postat de: luminita20_2006Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat... Citeste continuarea
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau
Postat de: anisoaraSe amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura... Citeste continuarea
Răcitura (Piftie) din picioare de porc
Postat de: anisoaraPiftia ( la noi in Moldova se spune RACITURA DIN PORC ) se poate prepara din picioare de porc , sau cozi ,sau urechi si carne de porc , dupa dorinta . Eu prepar piftia de porc dupa 2 metode ,... Citeste continuarea