Frigarui din carne de porc

de anisoara in Porc, 25 Dec 2009 | 23829 vizualizari

 

Un sfat util de preparare a frigaruilor :
La coacerea frigaruilor mereu folosim o sticla cu lichid( apa, vin , bere) ca sa turnam deasupra carnii sa nu se arda. Eu va propun o metoda foarte utila , dupa care carnea devinde coapta foarte bine si fragila ( in suculm ei). Luati o bucata mare ( cit sa acopere toti frigaruii) de hirtie de pergament care se foloseste la coacerea produselor in cuptor. Inmuiati-o in apa bine, scurgeti-o de apa si acoperiti frigaruii in timpul coacerii lor. Veti ramine foarte satisfacuti de rezultatul care il veti primi.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de carne de porc sau vita
  • 250 gr de mayonesa clasica ( I metoda)
  • 4 lingurite de zahar sau
  • 2 lingurite de miere de albina ( II metoda)
  • Sare,
  • Piper negru
  •  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din carne de porc:

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati cu partile egale de 4-5 cm . Carnea se marineaza dupa 2 metode :



Prima metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Peurma se toarna mayonesa ( e de dorit Provansal) in carne si se amesteca minutios. Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore( se poate si mai mult timp) , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .

Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine, pentru bucatile de carne sa prinda la inceput o pojgita de jur imprejur , ca sa nu-si pearda sucul ei.

Eu nu adaug alte condimente otet sau vin . Dupa aceasta metoda de preparare a frigaruilor carnea isi pastreaza gustul ei natural . Tot timpul mi-ai reusit foarte bine si toti oaspetii intreaba , dar cum i-ai marinat sa sunt atita de gustosi …





A doua metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Se prepara marinada in urmatorul fel : Se adauga intrun pahar ( 200 gr) de apa fiarta racita 2 lingurite de zahar ( fara virf) sau 1 lingurita de miere de albina si se amesteca bine. Acest sirop se foloseste pentru 2 kg de carne, la 4 kg de carne trebuie sa preparam siropul din 2 pahare de apa.



Peurma se toarna siropul in carne si se amesteca bine cu miina . Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .

Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine.

Daca preparati frigarui din carne de vita va recomand sa adaugati si 2-3 linguri de ulei in marinada, deaorece , carnea este mai uscata decit cea de porc.



Va doresc succese si POFTA BUNA.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

valentinalaur 1

31.12.2009, 01:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor