Tocana din carne de porc cu ardei copt

de miki_a in Porc, 25 Feb 2016 | 1422 vizualizari

 

Bun găsit! 
Astăzi vă prezint un tip de mâncare simplu, făcut din câteva ingrediente și condimente bine alese și combinate pentru un gust armonios, plăcut și vibrant!  
Particip cu această rețetă la noul concurs DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR  Godina!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de porc (pulpă de porc);
  • 2 morcovi;
  • 8 cepe mărunțele;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 4 ardei Kapia copți (eu am folosit congelați, dar se găsesc de cumpărat și la borcan);
  • 200 ml. supă concentrată;
  • 200 ml. suc de roșii gros (făcut în casă);
  • 5 linguri de ulei pentru prăjit;
  • 10 boabe de piper;
  • 2-3 foi de dafin;
  • sare după gust;
  • pătrunjel proaspăt tocat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din carne de porc cu ardei copt:

Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor).


Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul.


În timp ce carnea se înăbușă la foc mediu spre mic, pregătim legumele (spălat, curățat, tăiat) și le adăugăm în tigaie:


- curățăm morcovii, îi tăiem rondele subțiri și îi adăugăm peste carnea din tigaie;


- continuăm cu cepele: le curățăm, le tăiem juliene și le adăugăm în tigaie peste celelalte ingrediente;


- curățăm păstârnacul și îl tăiem rondele la fel de subțiri ca cele de morcov; îl punem în tigaie.


Dacă este nevoie de lichid în tigaie se adaugă treptat supă caldă (carnea va fierbe mult mai ușor și se previne arderea).


Când legumele și carnea sunt pe trei sferturi fierte (se pătrund destul de ușor, fără să se terciuiască) punem ardeii copti tăiați fâșii, condimentele (câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin rupte ușor) și sucul de roșii. Amestecăm, acoperim tigaia și lăsăm să mai fiarbă 10-15 minute pentru ca toate ingredientele să-și ia gust și aromă.


Oprim focul și ornăm cu pătrunjel proaspăt tocat.


Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, murături, ardei iuți sau smântână!


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

După preferințe, supa poate fi înlocuită cu un pahar de vin alb sec sau apă (deși nu recomand apă, e semn de sărăcie :D).

2

La fel, se poate adăuga în preparat usturoi tocat și condimente de care vă plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din carne de porc cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

05.04.2016, 15:06

Multumesc mult tuturor! Miha, , multumesc de trecere! Anul asta am sa pun rezerve mai mari de ardei copt in congelator (m-am obisnuit sa-l pun in toate mancarurile, schimba total gustul)!

Panacris 1

15.04.2016, 16:17

miki_a 1

26.04.2016, 12:34

Multumesc Cristina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!