Ciorbita a la Moldova

de luminita20_2006 in Ciorbe, 17 Iun 2009 | 6440 vizualizari

 

e o reteta care merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi noi
  • 1/2 varza mica
  • 200 gr pastai
  • 1 dovelecel
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura partunjel
  • 1 ceapa
  • sare
  • delicat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita a la Moldova:

Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la incins apoi sfecla, morcovul si varza, se pune capac si se lasa sa se imoaie, se amesteca doin cand in cand, apoi se adauga pastai , dovelecelul si cartoful. Se adauga ~2.5 l apa. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata marunt si se condimenteaza. Separat se pune la fier borsul su un pic de cimbru. Cand sunt gata legumele se adauga borsul ; dupa ce da in clocot se pune leusteanul, iar dupa ce a fost luat de pe foc se pune si partunjeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita a la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

06.10.2009, 22:49

Him...si mie imi place sa pun sfecla acra (din borcanele ce se gasesc in supermarketuri) in ciorba ... borsul rusesc se face cu sfecla

luminita20_2006 1

07.10.2009, 13:10

borsul acasa la mama il face ea ...dar aici il cumpar de la o batranica..e bors de casa si e tare bun

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:09

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume cu cărniţă afumată