sandytza

1

Bucataras
incepator

canales/cantabria iar in Romania in Dej/Cluj

Bucataras din 02.06.2009

RETETE69
PRIETENI18
Retete / Dulciuri

Gomboti cu prune

In Prajituri la 15 Iun 2009

Se taie cartofii deja curatati si se pun la fiert cu un pic de sare. Cand s-au fiert se scurge apa de pe ei si se freaca bine pana devine ca o crema . Se adauga 2 oua se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina. Cand a devenit ca si un aluat de paine se rastoarna pe...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 13 Iun 2009

Dulceata de capsuni reteta Se zdrobec capsunii pana se fac sirop . cui ii place sa ramana bucati de capsuni ,pot ramane fara probleme. Intr-un vas se amesteca praful gelfix cu 2 linguri zahar . Se adauga peste siropul de capsuni si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun la fiert si...

Palmeritas

In Prajituri la 11 Iun 2009

Se amesteca zaharul cu apa pana se dizolva zaharul.Se intinde foaia de foietaj si se unge cu siropul preparat. Se ruleaza foaia de la exterior pana la mijloc din ambele parti. Se intoarce rulada cu capul in jos si se taie cu un cutit umed bucatele cam de un cm fara a apasa prea...

Chesscake

In Prajituri la 9 Iun 2009

Preparare Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.   Se pun intr-o tava cu margini desmontabile ,unsa cu margarina / unt si se preseaza bine cu degetele ,cu grija...

Prajitura cu vanilie si biscuiti

In Prajituri la 9 Iun 2009

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma. Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine. Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus...

Raffaello

In Dulciuri la 9 Iun 2009

Se amesteca laptele condensat cu laptele praf , dupa care se adauga untul . Se adauga nuca de cocos si napolitana zdrobita. Se fac forme rotunde care se umple cu alune si se tavalesc prin nuca de cocos. Se lasa la rece pana se servesc.

Spuma de capsuni si banane

In Prajituri la 9 Iun 2009

Se bat albusurile cu zaharul spuma pe abur. Eu am fiert apa, apoi am luat oala de pe foc si am bagat bolul in ea ,cu grija sa nu intre apa in bol , si am batut albusurile.Eu nu am pus tot zaharul pentru ca au fost destul de dulci capsunii si am adaugat un pic mai mult la banane.Se imparte in doua...

Inghetata de caramel

In Prajituri la 9 Iun 2009

Inainte de toate se baga in congelator un vas de inox gol, in care se va pune inghetata. Se pune laptele la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul ,cu o lingura de plastic sau de lemn , pana isi schimba culoarea. Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat peste galbenusurile...

Tiramisu

In Prajituri la 5 Iun 2009

Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala Se prepara cafeaua , daca are zat se strecoara ,se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, cu mascarpone si esenta de vanilie . Albusurile se bat spuma ;dupa ce s-au...

Tort cu mousse de ciocolata

In Torturi la 5 Iun 2009

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma. Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena. Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu...

Afisate 31 - 40 din 40 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi este ziua in care linga cafeluta meriti si putina ciocolata, ca merge!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]