Prajitura cu vanilie si biscuiti

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 12594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua5 linguri de apa10 linguri zahar7 linguri faina1 praf de copt
  • 1 unt200 gr zahar pudra1 budinca de vanilie2-3 linguri zahar tos500 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao1 lingura ulei2linguri zahar2-3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si biscuiti:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma.



Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare.



Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine.



Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus eu nu se stinge.



Se adauga treptat faina amestecand in continuare.




Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se baga la cuptor 20-25 min 180 grade.


Se prepara budinca. Intr-un bol se amesteca budinca cu 2-3 linguri zahar si 50 ml lapte.


Restul laptelui se pune pe foc.



Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul preparat anterior ,si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit.




Crema

Se freaca untul cu zaharul spuma ,pana aproape se topeste zaharul.



Se adauga apoi treptat peste unt , budinca lasata la racit.


Se umple prajitura .

Se taie blatul in doua pe orizontala. Se pune jumatate de blat ,apoi jumatate din crema preparata si se intinde uniform.Peste crema se pun biscuitii inmuiati in lapte.Eu nu am avut de cacao si i-am inmuiat in cacao cu lapte.


Se pune a doua jumatate de crema peste biscuiti si se intinde uniform., apoi se pune cealalta jumatate de blat.





Se prepara glazura.

Se amesteca 4-5 linguri de cacao cu 1 lingura ulei .Intr-un pahar se pun 2-3 linguri apa si 2 linguri zahar si se baga la microunde pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste cacao si se intinde peste prajitura.


Deasupra am presarat nuca macinata.














 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bucataras Monica 1

19.04.2013, 09:16

imi place prajitura ta

CookieMonster 1

19.04.2013, 10:05

Alinutza80 1

19.04.2013, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si fructe confiate