Prajitura cu vanilie si biscuiti

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 13142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua5 linguri de apa10 linguri zahar7 linguri faina1 praf de copt
  • 1 unt200 gr zahar pudra1 budinca de vanilie2-3 linguri zahar tos500 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao1 lingura ulei2linguri zahar2-3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si biscuiti:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma.



Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare.



Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine.



Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus eu nu se stinge.



Se adauga treptat faina amestecand in continuare.




Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se baga la cuptor 20-25 min 180 grade.


Se prepara budinca. Intr-un bol se amesteca budinca cu 2-3 linguri zahar si 50 ml lapte.


Restul laptelui se pune pe foc.



Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul preparat anterior ,si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit.




Crema

Se freaca untul cu zaharul spuma ,pana aproape se topeste zaharul.



Se adauga apoi treptat peste unt , budinca lasata la racit.


Se umple prajitura .

Se taie blatul in doua pe orizontala. Se pune jumatate de blat ,apoi jumatate din crema preparata si se intinde uniform.Peste crema se pun biscuitii inmuiati in lapte.Eu nu am avut de cacao si i-am inmuiat in cacao cu lapte.


Se pune a doua jumatate de crema peste biscuiti si se intinde uniform., apoi se pune cealalta jumatate de blat.





Se prepara glazura.

Se amesteca 4-5 linguri de cacao cu 1 lingura ulei .Intr-un pahar se pun 2-3 linguri apa si 2 linguri zahar si se baga la microunde pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste cacao si se intinde peste prajitura.


Deasupra am presarat nuca macinata.














 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bucataras Monica 1

19.04.2013, 09:16

imi place prajitura ta

CookieMonster 1

19.04.2013, 10:05

Alinutza80 1

19.04.2013, 11:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme