Chec cu cirese negre

de Tuxedo in Prajituri, 8 Iul 2013 | 2715 vizualizari

 

Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug!

Este un chec foarte usor de facut, putin umed, iar cu fructe este nemaipomenit. Reteta o am de la Raluca Balogh careia ii multumesc mult!

In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!

 

INGREDIENTE

  • 2 checuri (forme mai mari, gen de cozonac):
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • o lamaie
  • 350 gr faina
  • 180 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 300 gr cirese amare fara samburi
  • 1 lingura de faina pentru cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese negre:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat.


Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie.


Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul.


Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.


Preincalzim cuptorul la 180ºC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt.


Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra.


Se coace pana cand trece testul scobitorii.


Este deosebit de parfumat si delicios!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Tuxedo 1

09.07.2013, 15:18

Ma bucur ca va place! si mie mi-a placut si reteta e facut in premiera! . Dia, o sa vezi cat de bun e! mi-a placut tare mult consistenta aluatului la final, un aluat care nu curge, ca o spuma!

diaconta 1

09.07.2013, 15:38

Bine Gabriela,daca ma tot ispitesti cu de-astea,eu cum sa tin dieta?

Tuxedo 1

09.07.2013, 19:14

bine Dia, atunci nu te mai ispitesc :-). cand nu o sa mai fii la dieta sa il faci . Puup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de post cu cirese