Prajitura cu mac si caise

de adela1981 in Prajituri, 16 Aug 2012 | 1748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 220 gr faina
  • 50 gr mac
  • 1 kg caise
  • 40 gr zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si caise:

Ouala intregi se mixeaza cu zaharul , pana ce capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat uleiul si mixam in continuare. Apoi turnam laptele si amestecam foarte incet. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia cremoasa, si se amesteca usor. Spre final adaugam macul. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se aseaza caisele spalate ( fara samburi) si se introduce tava in cuptorul incalzit cca 30- 40 min.


Deasupra se coloreaza usor maroniu iar daca nu sunteti siguri, incercati cu o scobitoare. Prajitura va fi pufoasa si zemoasa datorita caiselor. Dupa ce se raceste pudrati cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sim0na 1

18.08.2012, 12:02

trebuie incercata

Lau 1

19.08.2012, 16:14

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise