Chec pufos cu cirese

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Iun 2015 | 10723 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 300 gr de cirese
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cirese:

      Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt. Se mixeaza cca 3 minute, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta, pana se incorporeaza.

      Separat ciresele se curata de samburi. Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt, turnam putina compozitie, adaugam ciresele,si tot asa procedam in ambele tavi pana terminam compozitia si ciresele.

      Se introduce  la cuptor, pentru cca 25-30  min, la foc potrivit.

      Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet. Pofta buna!

TIPS-URI

1

putem inlocui ciresele si cu visine.

2

praful de copt trebuie stins in putina zeama de lamaie sau otet.

3

nu trebuie pus zahar peste fructe ca sa nu lase zeama si iasa destul de dulce.

4

lasati sa se raceasca checul bine ca sa-l puteti taia felii fara sa se sfarame,eu nu am niciodata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pofta buna!"