Chec pufos cu cirese

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Iun 2015 | 3101 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 300 gr de cirese
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cirese:

      Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt. Se mixeaza cca 3 minute, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta, pana se incorporeaza.

      Separat ciresele se curata de samburi. Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt, turnam putina compozitie, adaugam ciresele,si tot asa procedam in ambele tavi pana terminam compozitia si ciresele.

      Se introduce  la cuptor, pentru cca 25-30  min, la foc potrivit.

      Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

putem inlocui ciresele si cu visine.

2

praful de copt trebuie stins in putina zeama de lamaie sau otet.

3

nu trebuie pus zahar peste fructe ca sa nu lase zeama si iasa destul de dulce.

4

lasati sa se raceasca checul bine ca sa-l puteti taia felii fara sa se sfarame,eu nu am niciodata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos cu cirese-0
Chec pufos cu cirese-1
Chec pufos cu cirese-2
Chec pufos cu cirese-3
Chec pufos cu cirese-4
Chec pufos cu cirese-5
Chec pufos cu cirese-6
Chec pufos cu cirese-7
Chec pufos cu cirese-8
Chec pufos cu cirese-9

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

12.06.2015, 09:41

Foarte bun!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

12.06.2015, 10:38

Catalina L

Catalina L 1

12.06.2015, 18:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!