Chec pufos cu cirese

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Iun 2015 | 10511 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 300 gr de cirese
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cirese:

      Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt. Se mixeaza cca 3 minute, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta, pana se incorporeaza.

      Separat ciresele se curata de samburi. Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt, turnam putina compozitie, adaugam ciresele,si tot asa procedam in ambele tavi pana terminam compozitia si ciresele.

      Se introduce  la cuptor, pentru cca 25-30  min, la foc potrivit.

      Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet. Pofta buna!

TIPS-URI

1

putem inlocui ciresele si cu visine.

2

praful de copt trebuie stins in putina zeama de lamaie sau otet.

3

nu trebuie pus zahar peste fructe ca sa nu lase zeama si iasa destul de dulce.

4

lasati sa se raceasca checul bine ca sa-l puteti taia felii fara sa se sfarame,eu nu am niciodata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lichior de oua