Tort de fructe pentru sezonul rece

de danakarin in Prajituri, 19 Ian 2013 | 2044 vizualizari

 

I-am zis asa pentru ca fructele si mirodeniile folosite se potrivesc sezonulul in care suntem. Ma refer mai ales la combinatia dintre migdale, mere si scortisora care mir mi se pare ca se potriveste bine iarna.
Putem folosi diferite fructe, fie proaspete fie din compot. Mie imi place indeosebi cu prune .
De data asta am combinat prunele din compot cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g de unt
  • 100 ml de lapte
  • 300 g de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 mere
  • fructele din compotul de prune, dupa gist
  • 2 lingurite de zahar praf
  • o lingurita de scortisoara
  • 50 g de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de fructe pentru sezonul rece:

Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un aluat omogen, de consistenta unui aluat de chec. Ungem si infainam o forma de tort de 26 de cm, turnam compozitia, si asezam la suprafata, in straturi concentrice merele si jumatatile de prune. Intr-un castronel amestecam fulgii de migdale cu zaharul praf si cu scortisoara si ii persaram apoi peste tort. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.incercam daca este copt cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in forma, apoi detasam inelul si savuram prajitura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe pentru sezonul rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Geanina87 1

20.01.2013, 00:14

danakarin 1

20.01.2013, 08:07

Multumesc, dragilor

Satisfyyourcravings 1

20.01.2013, 12:32

Wow! Îmi place mult rețeta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni