Desert prajitura delicioasa zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Iul 2017 | 806 vizualizari

 

Este sezonul ei.....doar ca ploaia de azi nu m-a lasat sa ma duc sa culeg, asa ca am umblat la ultima rezerva pe care o aveam in congelator.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g faina
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 175 g smantana dulce pentru frisca
  • 300 g zmeura
  • Sirop
  • cca. 200 ml zeama ce s-a scurs dupa ce am dezghetat zmeura
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 1 plic de top gel
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura delicioasa zmeura:

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat.


Blat. Am folosit o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos sin sus. Am turnat compozitia in forma si am dat la cuptorul preincalzit la foc mic, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine.


Sirop : Zeama scursa de la zmeura amestecata cu siropul de zmeura, am luat 2 linguri si am siropat putin blatul pe care l-am intepat din loc in loc cu un bat de frigaruie. Restul de sirop l-am amestecat cu un pliculet de top gel si l-am pus la fiert, nu inainte de a aseza crema peste blat. Dupa ce am fiert amestecul si a inceput sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam 2-3 min sa se tempereze, apoi turnam peste prajitura, se incheaga destul de repede. Apoi se da la rece prajitura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura delicioasa zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.07.2017, 20:28

Am auzit ca ai adus prajitura buna si ca imi dai o bucata mare!

Bunica 1

03.07.2017, 20:35

Precis a cerut Cristian!

deyutzky 1

03.07.2017, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara