Chec cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 1187 vizualizari

 

Este un chec moale cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar;
  • apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml);
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • faina cat cuprinde (600 g);
  • un plic de praf de copt;
  • 620 g cirese fara samburi.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese:

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor.


Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

roxana_simona 1

24.06.2016, 10:37

bun

laura_n 1

27.06.2016, 17:57

ce frumos a iesit!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de post cu cirese