Cozonac cu trei umpluturi

de ianculubita in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 3938 vizualizari

 

Acesta este cozonacul pe care-l fac in fiecare an;este si cu aspect si delicios,chiar daca pare complicat,nu este!!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 1kg faina
  • 4oua
  • 200g unt
  • 1cana cu zahar
  • 50g drojdie
  • 1cana cu lapte
  • arome
  • 1lingurita rasa cu sare

Umplutura 1

  • 300g nuca macinata
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • arome

Umplutura 2

  • 300g mac
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • vanilie

Umplutura 3

  • 300gbranza proaspata de vaci bine scursa
  • 100g stafide
  • 2oua mici
  • 5linguri zahar
  • coaja de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu trei umpluturi:

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine un aluat;daca mai trebuie lapte,adaugam putin iaurt;framantam aluatul turnand cate putin unt topit,si framantam,si framantam,pana aluatul devine usor si nelipicios;acoperim vasul si-l lasam sa creasca;in acest timp pregatim umpluturile

Pentru umplutura1,amestecam ingredientele pe foc pana rezulta o pasta iar la urma adaugam aromele;daca este subtire,mai adaugam nuca

Pentru umplutura2,procedam la fel

Pentru umplutura3,intr-un bol amestecam branza cu restul ingredientelor

Dupa ce aluatul a crescut,facem 2-3suluri,taiem bucati egale(nu mari)apoi fiecare bucata o aplatizam in palme,punem cate o lingura de umplutura,strangem aluatul si formam sfere;punem aceste sfere intr-o forma rotunda unsa cu unt,intercalate impluturile;mai lasam sa creasca si in forma,apoi ungem cu ou batut si presaram cu diferite seminte de in sau susan

TIPS-URI

1

cu aceleasi umpluturi se pot face si in tavi normale de cozonac;facem 3foi,punem umpluturi,rulam,impletim apoi punem in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci deliciosi