Cozonac cu trei umpluturi

de ianculubita in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 1726 vizualizari

 

Acesta este cozonacul pe care-l fac in fiecare an;este si cu aspect si delicios,chiar daca pare complicat,nu este!!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 1kg faina
  • 4oua
  • 200g unt
  • 1cana cu zahar
  • 50g drojdie
  • 1cana cu lapte
  • arome
  • 1lingurita rasa cu sare

Umplutura 1

  • 300g nuca macinata
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • arome

Umplutura 2

  • 300g mac
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • vanilie

Umplutura 3

  • 300gbranza proaspata de vaci bine scursa
  • 100g stafide
  • 2oua mici
  • 5linguri zahar
  • coaja de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu trei umpluturi:

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine un aluat;daca mai trebuie lapte,adaugam putin iaurt;framantam aluatul turnand cate putin unt topit,si framantam,si framantam,pana aluatul devine usor si nelipicios;acoperim vasul si-l lasam sa creasca;in acest timp pregatim umpluturile


Pentru umplutura1,amestecam ingredientele pe foc pana rezulta o pasta iar la urma adaugam aromele;daca este subtire,mai adaugam nuca


Pentru umplutura2,procedam la fel


Pentru umplutura3,intr-un bol amestecam branza cu restul ingredientelor


Dupa ce aluatul a crescut,facem 2-3suluri,taiem bucati egale(nu mari)apoi fiecare bucata o aplatizam in palme,punem cate o lingura de umplutura,strangem aluatul si formam sfere;punem aceste sfere intr-o forma rotunda unsa cu unt,intercalate impluturile;mai lasam sa creasca si in forma,apoi ungem cu ou batut si presaram cu diferite seminte de in sau susan

 

TIPS-URI

1

cu aceleasi umpluturi se pot face si in tavi normale de cozonac;facem 3foi,punem umpluturi,rulam,impletim apoi punem in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

02.05.2013, 00:06

ianculubita 1

02.05.2013, 08:29

Geanina87 1

02.05.2013, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat