Gomboti cu prune

de sandytza in Prajituri, 15 Iun 2009 | 18801 vizualizari

 

Gombotii cred ca toata lumea ii prepara si ii mananca bineinteles. Ceea ce difera este bineinteles reteta fiecaruia. Aici pun reteta care ofolosesc eu de ani de zile imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi curatati
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • sare
  • 50 gr pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr prune
  • 2 linguri ulei
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se taie cartofii deja curatati si se pun la fiert cu un pic de sare.

Cand s-au fiert se scurge apa de pe ei si se freaca bine pana devine ca o crema . Se adauga 2 oua se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina.

Cand a devenit ca si un aluat de paine se rastoarna pe masa de lucru , daca se lipeste se mai adauga faina.
Prunele se curata de coaja si se taie bucatele. Daca sunt mari in opt. , daca sunt mici in patru.

Se imparte aluatul in doua. Pe masa de lucru s imprastie faina si se intind doua foi cam de o jumatate de cm de grosime. Se taie patratele si pe fiecare bucatica de aluat se pune cate o bucatica de pruna. Se face din fiecare cate o bila.

Intre timp se pune o oala cu apa la fiert.
Se prpara pesmetul. Intr-o cratita sau o tigaie se pun doua linguri de ulei si se pune pesmetul la prajit amestecand continu sa nu se arda.
Cand pesmetul incepe sa prinda un pic de culoare se adauga patru linguri de zahar si se continua sa se amestece inca doua minute la foc incet dupa care se ia de pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lngura fiecare bila preparata si se pune in apa clocotita.
Se amesteca un pic pana se desprind de fundul oalei si se lasa sa fiarba. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se iau cu o lingura cu gauri si se pun repede in pesmetul preparat cu zahar.
Se tavalesc pana se acopera in totalitate cu pesmet, sepun intr-o tava si se mai presara zahar pe deasupra. In total cam doua linguri pentru toti gombotii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Oana 1

19.11.2009, 13:53

Ioana, incearca sa-i modelezi cu mainile umede.

sandytza 1

24.11.2009, 14:36

Mie nu mi se par ca se fac greu . Nu mi s-a parut nici prima data asa ca merita incercati .

elena1988 1

05.03.2011, 10:59

deliciosi ii fac de 2 ori pe an

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata