Prăjitura "Starbucks"

de adriana65 in Prajituri, 29 Mai 2013 | 7894 vizualizari

 

Azi vă propun această bunătate de prăjitură, cu o crustă crocantă din nucă şi zahăr brun, numai bună lângă o cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  200 g zahăr brun
  •  60 g nucă tocată
  •  125 g făină
  •  115 g unt
  •  1 linguriţă scorţişoară
  •  1 linguriţă cafea măcinată
  •  1 linguriţă cafea instant - ness

Ingrediente blat:

  •  250 g făină
  •  150 g zahăr brun
  •  100 g zahăr tos
  •  225 g unt
  •  2 ouă
  •  1 gălbenuş de ou
  •  75 ml lapte
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  1 - 1/2 linguriţă vanilie
  •  un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Starbucks":

Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness. 

Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele. Se lasă deoparte.

Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt. 

Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă). Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.

Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.

Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Starbucks"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 500 lei
1299.99 lei
799.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Toamna07 1

30.05.2013, 17:15

adriana65 1

03.06.2013, 21:05

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:41

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tort Pavlova cu capsuni