Prăjitura "Starbucks"

de adriana65 in Prajituri, 29 Mai 2013 | 4953 vizualizari

 

Azi vă propun această bunătate de prăjitură, cu o crustă crocantă din nucă şi zahăr brun, numai bună lângă o cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  200 g zahăr brun
  •  60 g nucă tocată
  •  125 g făină
  •  115 g unt
  •  1 linguriţă scorţişoară
  •  1 linguriţă cafea măcinată
  •  1 linguriţă cafea instant - ness

Ingrediente blat:

  •  250 g făină
  •  150 g zahăr brun
  •  100 g zahăr tos
  •  225 g unt
  •  2 ouă
  •  1 gălbenuş de ou
  •  75 ml lapte
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  1 - 1/2 linguriţă vanilie
  •  un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Starbucks":

Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness.


Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele. Se lasă deoparte.


Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt.


Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă). Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.


Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.


Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Starbucks"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

30.05.2013, 15:04

placeee

Toamna07 1

30.05.2013, 17:15

adriana65 1

03.06.2013, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de visine