Briose cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 29 Sep 2011 | 2918 vizualizari

 

am luat aceste forme de silicon de ceva vreme, dar abia acum le-am facut inaugurarea...eram cam sceptica in folosirea lor, cand le-am vazut asa moi....dar nici nu se compara cu formele de metal...nu se lipeste deloc de ele compozitia si sunt foarte usor de curatat...pacat ca sunt doar 6 buc....si trebuie copt de 2 ori ...mie de data asta mi-au iesit 9 buc, formele fiind destul de mari...nu am apreciat corect masura, si am pus cam mult in ele...normal imi ajungeau de 12 buc...data viitoare o sa stiu....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • un praf de copt
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 2 maini de nuca prajita si taiata marunt
  • 50 g ciocolata taiata marunt
  • 1 lingura mare de Nuttella
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri cu varf  faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn.


Formele de silicon se ung cu ulei sau unt topit si se toarna compozita, cam 3/4 din forma...cresc destul de bine. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 minute, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.


Se pot pudra cu zahar praf deasupra...Eu le-am lasat asa.


Pofta buna! Eu una sunt pe veci fan briose, de orice fel .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

03.10.2011, 12:52

o bunatate ciocolatoasa

adasev12 1

08.10.2011, 11:02

sufletista...nu ai citit instructiunile? tre sa scrie acolo ce temp rezista. formele astea de silicon sunt f bune, made in italia, nu chiciuri ( decorix are produse bune....uite ca fac reclama....)... astea merg pana la 220...iar eu le-am copt la 180. is ok

adasev12 1

08.10.2011, 11:04

cris, asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Invartita moldoveneasca