Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane

de simona72 in Prajituri, 25 Mar 2015 | 2253 vizualizari

 

A fost rapid impartita intre familie si prieteni. Am avut o cerere de prajitura: Simo, ia fane tu o praji buna cu nuci...Si le-am facut, dar i-am si surprins pe toti. Nu mai mancasera piure de castane...Hmm, ce buna este, au declarat degustatorii!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 100 gr nuca
  • 100 gr arahide crude
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri rom
  • pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 1 pachet de piure de castane(250 gr)
  • pentru caramel:
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 2 linguri unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane:

Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 1-2 minute. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Nucile si arahidele au fost prajite in prealabil, lasate sa se racesaca si rasnite. Se adauga la bezea nucile si arahidele prajite si rasnite si se amesteca usor cu o spatula. Se dizolva praful de copt in sucul de la jumatate de lamaie, se adauga la compozitia de blat,romul, faina alba si se amesteca usor de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet blatul, apoi se indeparteaza hartia de copt. Se pune blatul pe o tava.


Pentru crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca cu un tel tip para. Se transfera compozitia in craticioara in care a fiert laptele, se adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece, se amesteca mereu in crema si se lasa pe foc pana fierbe si capata consistenta de budinca. Se pune peste crema o folie alimentara si se da la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce crema s-a racit foarte bine se mixeaza si se adauga treptat din piureul de castane, pana la incorporarea completa a piureului. Crema obtinuta se pune in strat uniform peste blatul facut anterior. Se da prajitura la rece.


Pentru caramel: se pune apa si zaharul pe foc la flacara mare. Se lasa sa fiarba, iar cand apa incepe sa scada se reduce flacara si se lasa pana zaharul capata culoarea chihlimbarului. Se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se topeasca untul. La final se adauga smantana, se amesteca si se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza prajitura cu caramel. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

la prima impresie veti obtine un blat destul de tare...in contact cu crema si lasat 24 ore la frigider blatul de inmoaie

2

daca nu sunteti siguri de reusita cremei si nu obtineti consistenta dorita, puteti sa adaugati si 2 linguri gelatina dizolvata conform indicatilor de pe ambalaj

3

pentru blat se pot folosi doar nuci...eu nu am avut suficiente si am adaugat arahide crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Teo 1

25.03.2015, 21:46

Prajitura cu piure de castane e grozava!

Rocsi 1

25.03.2015, 22:01

Mmm, delicioasa!

Bya Ralu 1

26.03.2015, 00:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura regina noptii