Prajitura chinezoaica

de Rocsi in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3944 vizualizari

 

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 albusuri
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 30 gr ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezoaica:

Blatul:


Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.

Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.

Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.

La final adaugam esenta de vanilie.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.


Glazura:


Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.


Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.


Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.

Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.


O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Este buna, buna, Anca

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Daniela

Rocsi 1

29.10.2015, 20:29

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezeasca