Prajitura chinezoaica

de Rocsi in Prajituri, 27 Oct 2015 | 4921 vizualizari

 

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 albusuri
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 30 gr ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezoaica:

Blatul:


Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.

Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.

Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.

La final adaugam esenta de vanilie.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.


Glazura:


Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.


Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.


Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.

Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.


O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Este buna, buna, Anca

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Daniela

Rocsi 1

29.10.2015, 20:29

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica