Prajitura chinezoaica

de Rocsi in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3701 vizualizari

 

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 albusuri
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 30 gr ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezoaica:

Blatul:


Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.

Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.

Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.

La final adaugam esenta de vanilie.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.


Glazura:


Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.


Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.


Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.

Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.


O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Este buna, buna, Anca

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Daniela

Rocsi 1

29.10.2015, 20:29

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32