Prajitura "ciufulita" cu iaurt

de diana_k in Prajituri, 9 Oct 2012 | 13111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare de 28/38cm:
  • 1pachet foi de placinta, 400g
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • esenta de portocale, rom, vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • sirop de zahar ars:
  • 180g zahar
  • 400ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ciufulita" cu iaurt:

Pentru sirop caramelizam zaharul si il stingem cu apa.

Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin.

Numaram foile si le impartim pentru 3 straturi...eu am avut 14 bucati. Se ung foile bine cu ulei intre ele.

Asezam hartie de copt in tava, punem primele 5 foi unse, jumatate din compozitia cu iaurt, asezam cu grija inca 4 foi si restul de crema, acoperim cu foile ramase.

Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, pana devine aurie si crema de iaurt este inchegata.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam 10 minute apoi o portionam, turnam cu grija siropul, atentie! nu tot odata!

Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla.......mie mi-a placut foarte mult cum s-a ciufulit! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ciufulita" cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aroma de portocale