Prajitura cu foi de napolitana

de Steffy in Prajituri, 4 Mai 2012 | 64162 vizualizari

 

Este o prajitura simpla, dar care mi-a reusit mereu. Fratele meu spune ca a mai mancat aceeasi prajitura, aceeasi reteta...insa mai buna ca a mea nu a intalnit, probabil pun mai mult suflet.

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana (6 foi mari sau 10 foi mici)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • o lingura cacao
  • un pachet margarina
  • o esenta de rom
  • 150 g alune sau nuci maruntite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Cealalta cana de zahar se pune la foc mic la caramelizat. Cand s-a topit bine zaharul, se adauga ouale frecate cu zaharul si se amesteca mereu, tot la foc mic.

Se adauga o lingura de cacao si un pachet de margarina. Cand s-a topit margarina, se ia crema de pe foc si se adauga alunele (nucile) si esenta de rom. 

Crema se pune calda intre foi. Se pune deasupra prajiturii ceva greu pentru a se presa. Se serveste a doua zi.

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu se arda prea tare zaharul pentru ca se va schimba gustul cremei.

2

Crema se face obligatoriu la foc mic si mestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tati63 1

25.01.2014, 00:11

hmm, Mioritica am i intrebare, e normal sa fie crema foarte subtire, sau am facut ceva gresit?Margarina e un pachet de 500 gr. sau de 250 gr?
Am pus acest lichid intre foi, ca nu pot spune ca e crema, maine sper sa fie cel putin gustoasa cand o voi taia

Steffy 1

25.01.2014, 17:43

Trebuie un pachet de margarina de 250 g, iar crema este ca o smantana care trebuie pusa fierbinte intre foi pentru ca se intareste repede.
Daca vreti sa folositi mai multa crema, puteti carameliza o cana si jumatate de zahar.

delia64 1

29.11.2014, 03:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu griliaj