Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Ian 2015 | 22607 vizualizari

 

 Reteta cu numarul 200!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de nuci taiate
  • 250 grame margarina Delma
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca:

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga margarina si se lasa sa se topeasca tot caramelul. Se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.


Se amesteca faina cu laptele si se adauga incet aceasta compozitie la caramel, amestecand in continuu pana la incorporarea totala. Se lasa sa dea cateva clocote pana se obtine o pasta mai groasa.


Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana. Se monteaza prajitura, foaie, crema, foaie, crema si tot asa, iar peste ultima foaie de napolitana se asaza un tocator de lemn si se preseaza putin. Se lasa prajitura la rece si apoi se poate taia si servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:38

Ce-mi place! La cat mai multe retete!

Mihaela11_jo 1

11.01.2015, 01:29

Felicitari

Xandrinne 1

12.01.2015, 06:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu frisca si nuca