Prajitura cu crema de cacao

de Lorra in Prajituri, 16 Ian 2012 | 16486 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preparat-o dupa o reteta gasita pe internet, nu mai stiu exact unde dar este foarte buna si o recomand !

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 1 plic budinca ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 250g unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao:

Foile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul cate putin (ca la maioneza), dupa care laptele, amoniu si faina. Aluatul rezultat se imparte in trei patri egale, din fiecare se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii (tava mare de la aragaz) tapetata cu hartie de copt, cateva minute, la foc iute.


Crema : Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit, apoi se adauga lingura cu lingura in unt. Se amesteca bine dupa care se adauga esenta de rom.


Cu crema obtinuta se umplu foile si se da prajitura la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lorra 1

22.07.2013, 10:20

Giana, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut.
Noua ne-a placut cu cantitatea prezentata in reteta, daca vrei mai multa crema...poti creste cantitatea ingredientelor

Giana 1

06.09.2013, 11:43

Am refacut prajitura, de data asta cu mai multa crema, a iesit la fel de buna, dar s-a inmuiat repede, se farama in mana, am mancat-o cu furculita pt ca foile erau prea moi
Am fost in vizita la o doamna si m-a sevit cu o prajitura identica, insa gustul, consistenta cremei si fragezimea foilor erau departe de aceasta prajitura. Am fost incantata pt ca prajitura mea era mai buna, desi doamna are experienta in bucatarie; si asta numai datorita tie. Multumesc!

Lorra 1

06.09.2013, 12:12

Ma bucur tare mult ca-ti place aceasta prajitura sunt sigura ca-i mult mai apetisanta cu o cantitate mai mare de crema Iti multumesc si eu pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu nuca si smantana