Prajitura cu crema de cacao

de Lorra in Prajituri, 16 Ian 2012 | 18823 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preparat-o dupa o reteta gasita pe internet, nu mai stiu exact unde dar este foarte buna si o recomand !

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 1 plic budinca ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 250g unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao:

Foile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul cate putin (ca la maioneza), dupa care laptele, amoniu si faina. Aluatul rezultat se imparte in trei patri egale, din fiecare se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii (tava mare de la aragaz) tapetata cu hartie de copt, cateva minute, la foc iute.


Crema : Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit, apoi se adauga lingura cu lingura in unt. Se amesteca bine dupa care se adauga esenta de rom.


Cu crema obtinuta se umplu foile si se da prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lorra 1

22.07.2013, 10:20

Giana, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut.
Noua ne-a placut cu cantitatea prezentata in reteta, daca vrei mai multa crema...poti creste cantitatea ingredientelor

Giana 1

06.09.2013, 11:43

Am refacut prajitura, de data asta cu mai multa crema, a iesit la fel de buna, dar s-a inmuiat repede, se farama in mana, am mancat-o cu furculita pt ca foile erau prea moi
Am fost in vizita la o doamna si m-a sevit cu o prajitura identica, insa gustul, consistenta cremei si fragezimea foilor erau departe de aceasta prajitura. Am fost incantata pt ca prajitura mea era mai buna, desi doamna are experienta in bucatarie; si asta numai datorita tie. Multumesc!

Lorra 1

06.09.2013, 12:12

Ma bucur tare mult ca-ti place aceasta prajitura sunt sigura ca-i mult mai apetisanta cu o cantitate mai mare de crema Iti multumesc si eu pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pide cu branza si spanac
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie sfaramata si rom