Prajitura Chinezoaica

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 12080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 7 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1-2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt.


Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 25-30 minute.Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile spumos cu zaharul si cu extractul de vanilie.Scoatem tava cu blatul din cuptor,acoperim cu crema de galbenus cu zahar si mai dam pentru 10 minute la cuptor. Ciocolata rupta bucati o amestecam cu frisca intr-un vas si punem pe baie de abur pana cand capata o consistenta smantanoasa.Turnam glazura pe prajitura rece.Portionam prajitura si o servim langa o cafea buna.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

21.01.2014, 23:01

ce prajiturica buna ai facut scumpa

mena29 1

22.01.2014, 08:36

Multumesc frumos,tuturor!

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:45

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat de iepure

ieri la 22:19

Tort cu visine si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:02

Tort cu afine si jeleu de zmeura

de oanapl 6

ieri la 21:09

Turta dulce glazurata

ieri la 20:57

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

de oanapl 6

ieri la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezoaica