Prajitura Chinezoaica

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 10338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 7 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1-2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt.


Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 25-30 minute.Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile spumos cu zaharul si cu extractul de vanilie.Scoatem tava cu blatul din cuptor,acoperim cu crema de galbenus cu zahar si mai dam pentru 10 minute la cuptor. Ciocolata rupta bucati o amestecam cu frisca intr-un vas si punem pe baie de abur pana cand capata o consistenta smantanoasa.Turnam glazura pe prajitura rece.Portionam prajitura si o servim langa o cafea buna.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

21.01.2014, 23:01

ce prajiturica buna ai facut scumpa

mena29 1

22.01.2014, 08:36

Multumesc frumos,tuturor!

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:45

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica