Chesscake

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 4283 vizualizari

 

Bun bunuta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza philadelphia (sau ceva asemanator)
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina de lamaie (plicul meu era de 92 gr)
  • 1/2 pachet unt / margarina
  • 1 pachet biscuiti
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesscake:

Preparare


Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.




Se pun intr-o tava cu margini desmontabile ,unsa cu margarina / unt si se preseaza bine cu degetele ,cu grija pentru ca ard. Se pun deoparte si se prepara crema.


In robot se pune frisca si branza si se amesteca bine.



Separat intr-o craticioara se fierbe 1/4 pahar apa si se adauga gelatina ,apoi celalalt 1/4 pahar apa rece .Se amesteca bine si se adauga zaharul.



Se toarna gelatina peste amestecul de frisca cu branza.





Se amesteca bine.



Se toarna in tava peste biscuiti si se baga la frigider pana a doua zi.



Inainte de a o scoate din tava se unge cu dulceata sau se face o gelatina de fructe deasupra. Important inainte de a desface marginea tavii sa se treaca un cutit intre prajitura si tava sa se desfaca de pe margini sa nu se rupa cand scoateti marginea tavii.Tarta nu se ia de pe fundul tavii.Cand taiati felia aveti grija sa taiati bine biscuitii de sub tarta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chesscake" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

sandytza 1

26.06.2009, 04:22

Multumesc Bucataras .
Simonik si eu il fac de obicei mai subtire stratul dar acum am ales o tava mai mica ca de obicei deaia a iesit asa si mi-am dat seama ca imi place mai mult asa.

elena1988 1

05.03.2011, 10:48

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni