Cornulete fragede cu untura

de Criss in Prajituri, 4 Ian 2017 | 2611 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori."
Sunt cele mai fragede cornulete pe care le-am facut vreodata. Realmente se topesc in gura. Problema mare e ca nu te poti opri din mancat...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g smantana
  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 1 borcan magiun de prune
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Intr-un vas, se amesteca smantana cu untura moale, apoi se adauga faina treptat si se omogenizeaza. In final, vom obtine un aluat fin, usor lipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul, se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se taie patrate, nu foarte mari. Apoi, fiecare patrat se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Se pune o lingurita de magiun de prune, sau marmelada/gem mai tare si se ruleaza sub forma unor tigarete. Se pun cornuletele in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata, se tavalesc prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in cutii de tabla. Sunt extrem de fragede si bune si se pastreaza foarte bine chiar si doua saptamani. Pe masura ce stau, devin si mai fragede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

katty 1

04.01.2017, 21:12

Si preferatul meu este , Criss, dar de vreo 2 zile vad numai vin din asta ca decor in poze, cred ca in curand o sa deschid sticla pe care am primit-o cadou de ziua mea, ca tare pofta mi s-a facut!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:33

bune

Criss 1

05.01.2017, 14:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu nuca de cocos