Inghetata de caramel

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte5 galbenusuri120 gr zaharPentru caramel4 linguri zahar3 linguri apa1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caramel:


Inainte de toate se baga in congelator un vas de inox gol, in care se va pune inghetata.
Se pune laptele la fiert.
Galbenusurile se freaca cu zaharul ,cu o lingura de plastic sau de lemn , pana isi schimba culoarea.
Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba .
Separat intr-o craticioara se pune aharul la caramelizat cu 2 linguri apa.Cand incepe sa isi schimbe culoarea , se adauga untul si o lingura de apa si se amesteca bine. .
Se adauga peste amestecul de lapte cu oua , se amesteca bine si se lasa la raci la temperatura camerei.
Se toarna totul in vasul de inox de la congelator si se lasa la congelat in jur de 3 ore .
Din cand in cand se scoate din congelator, cam la 30-40 minute si se freaca bine pentru a se sparge cristalele de gheata care se formeaza mai ales la prima congelare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet