Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de _Alina_ in Prajituri, 27 Feb 2013 | 8350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 190 g smantana obisnuita nefermentata
  • 90 g ciocolata amaruie (75% cacao)
  • 4 lg miere poliflora
  • 2 lg cu varf cacao
  • 100-150 g visine din compot/sirop
  • 1 plic de gelatina granule
  • 100 ml apa
  • +
  • 4-5 linguri crema mascarpone
  • Sirop:
  • 2 lg cu varf sirop de visine amestecat cu 100 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.


4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.


5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.


6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta amestecata cu cacaoa in compozitie.


7. Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunile 31x31 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).


8. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit inainte de a-l taia in jumatate.


Crema:


1. Punem pe foc un vas nonaderent in care am pus smantana pentru frisca si smantana normala amestecate. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam ciocolata razuita sau rupta in bucati mici, lasam 2 minute asa, apoi invartim in compozitie. Lasam compozitia la racit, apoi o punem in frigider minim 2 ore (la mine a stat pana a 2-a zi).


2. Dupa ce s-a racit, inglobam cacaoa, mierea si visinele in crema.


3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa pentru 10 min. Mutam vasul apoi pe baie de aburi si invartim continuu pana cand se dizolva granulele.


4. Incorporam gelatina in crema amestecand bine.


Asamblare:


1. Punem pe un platou foaia de jos a prajiturii si o insiropam.


2. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si spritam pe marginea blatului. 3. Asezam crema de ciocolata cu visine si ultima felie de blat, pe care o insiropam si o bagam la frigider minim 2 h, dar va recomand sa o lasati macar o zi (cu cat sta mai mult cu atat va fi mai buna) :P


Nota! Eu am facut stelutele pe blat din pasta decorativa, ca aici, pentru ca initial am zis ca fac rulada, dar m-am razgandit. :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

27.02.2013, 14:37

Cam buna ciocolatoasa!

adry88 1

27.02.2013, 14:50

super

Lau 1

27.02.2013, 20:25

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Krem a la Krem"