Prajitura cu ricotta si banane

de laura_n in Prajituri, 28 Aug 2012 | 4486 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata si nu numai, va propun o prajitura rapida, dar foarte delicioasa.
Simplu de facut, chiar foarte simplu, cu ingrediente gustoase si a caror combinatie ne lasa gura apa. Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta. Dat fiind faptul ca uneori incropesc retete din mers, nu stiu cum sa botez prajiturile, asa ca pentru aceasta am ales "prajitura cu ricotta si banane".

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • - 250 gr faina alba
  • - 170 gr zahar (eu folosesc brut)
  • - 1 praf copt
  • - 1 ou
  • - 90 ml ulei
  • - 1 cana lapte dulce
  • - 4 lg cacao
  • pt crema:
  • - 250 gr ricotta
  • - 50 gr nuca de cocos
  • - 2 banane coapte bine
  • - 50 gr zahar pudra
  • - vanilie
  • pt glazura:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si banane:

Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt. Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam sa se raceasca.


In alt bol, adaugam branza, zaharul, nuca de cocos si vanilia si amestecam bine. Adaugam si bananele curatate si taiate si le presam usor dupa care amestecam iar compozitia.


Dam crema la frigider.


Intr-o craticioara, topim ciocolata cu unt si cu smantana si lasam pana aproape de fierbere. Luam de pe foc si lasam la racit.


Blatul se taie in doua straturi, insiropam primul strat cu glazura de ciocolata, punem un strat de crema, adaugam al doilea strat , insiropam cu glazura de cioco si imbracam totul in restul de crema. Turnam si restul de glazura peste tort si dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

28.08.2012, 22:47

Astept o feliuta maine dimineata langa o

lilik 1

29.08.2012, 14:09

laura_n 1

29.08.2012, 14:43

Mirela, Lili

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Brownies