Tort cu mousse de ciocolata

de sandytza in Torturi, 5 Iun 2009 | 3723 vizualizari

 

Un tort simplu, delicios, perfect pentru un desert de toata ziua sau chiar pentru o masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua intregi
  • 75 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 500 m frisca lichida
  • 280 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de frisca
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 foi gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu .Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,20 minute.


Mousse de ciocolata


Gellatina se pune la hidratat.Se topeste 180 gr ciocolata in microunde ,in 150 ml frisca lichida , se amesteca bine, se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit.









Restul de frisca se bate bine si se pune deoparte.Albusul de ou se bate spuma cu zaharul.

Se scoate ciocolata topita si se bate pana devine teapana si isi schimba culoarea.Chiar daca e tare cand se scoate de la rece , trebuie batuta pentru ca devine cremoasa. Se adauga treptat cate o lingura din frisca batuta peste ciocolata amestecand continu.

Cand a devenit o crema omogena se adauga spuma de ou batuta spuma si se amesteca bine.

Montare

Se tapeteaza o tava de 26 cm (de preferinta mai mica decat cea in care s-a copt blatul ,pentru ca mousseul sa nu curga pe langa blat)desmontabila cu folie transparenta si se toarna mousseul in tava.


Peste mousse se pune blatul si se da la rece 1-2 ore.



Cand se scoate din frigider se intoarce pe un platou, se desmonteaza , se ia folia si se toarna ciocolata topita peste mousse.Eu am adaugat doua linguri de lapte cand am topit ciocolata ,cam 100 gr ciocolata, si am turnat-o asa calduta.








Deasupra se orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata alba si am scurs-o cu o lingurita peste cea neagra,si am pus trei raffaello de ornament.
















 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bucataras 1

05.06.2009, 11:45

Bine ai venit printre bucatarasi!

sandytza 1

05.06.2009, 15:59

Bine v-am gasit

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:24

cu tortul asta mai omorat ,uite asa se duce dieta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine din compot