Tiramisu

de sandytza in Prajituri, 5 Iun 2009 | 8217 vizualizari

 

Delicios ...

 

INGREDIENTE

  •  7 oua
  • 2 plicuri de frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 450 gr piscoturi
  • 8 linguri zahar pudra
  • 300 ml cafea preparata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se prepara cafeaua , daca are zat se strecoara ,se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, cu mascarpone si esenta de vanilie . Albusurile se bat spuma ;dupa ce s-au intarit se adauga praful de frisca si se mai bate 1 minut cu mixerul. Cand albusurile s-au intarit bine cu praful de frisca se adauga treptat peste galbenusuri amestecand continu.
Cand cafeaua s-a racit si crema e pregatita se asambleaza prajitura.
Se ia fiecare piscot in parte si se da prin cafea pe o parte si pe alta ;nu e nevoie sa lasati mult piscoturile in cafea.

Se aseaza piscoturile inmuiate intr-o tava , peste care se adauga jumatate din crema preparata.

Peste primul rand de crema se aseaza al doilea rand de piscoturi inmuiate in cafea.
Peste al doilea rand de piscoturi se aseaza cealalta jumatate de crema si se pudreaza cu cacao.

Se lasa la frigider 12 ore inainte de a se servi.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1

COMENTARII (2)

ionela2682

ionela2682 1

17.05.2011, 16:00

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:23

prajitura mea preferata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!