Tiramisu

de sandytza in Prajituri, 5 Iun 2009 | 8529 vizualizari

 


Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala

 

INGREDIENTE

  •  7 oua
  • 2 plicuri de frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 450 gr piscoturi
  • 8 linguri zahar pudra
  • 300 ml cafea preparata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:



Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala


Se prepara cafeaua , daca are zat se strecoara ,se adauga esenta de rom si se lasa la racit.



Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, cu mascarpone si esenta de vanilie . Albusurile se bat spuma ;dupa ce s-au intarit se adauga praful de frisca si se mai bate 1 minut cu mixerul. Cand albusurile s-au intarit bine cu praful de frisca se adauga treptat peste galbenusuri amestecand continu.


Cand cafeaua s-a racit si crema e pregatita se asambleaza prajitura.

Se ia fiecare piscot in parte si se da prin cafea pe o parte si pe alta ;nu e nevoie sa lasati mult piscoturile in cafea.



Se aseaza piscoturile inmuiate intr-o tava , peste care se adauga jumatate din crema preparata.



Peste primul rand de crema se aseaza al doilea rand de piscoturi inmuiate in cafea.



Peste al doilea rand de piscoturi se aseaza cealalta jumatate de crema si se pudreaza cu cacao.



Se lasa la frigider 12 ore inainte de a se servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

ionela2682 1

17.05.2011, 16:00

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:23

prajitura mea preferata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu -fara oua crude