Prajitura cu prune si nuci

de alilianaa in Prajituri, 16 Sep 2013 | 1593 vizualizari

 

Din pricina unei defectiuni la aparatul foto, nu am putut descarca toate fotografiile..

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • o jumatate pachet cu unt,
  • o cana potrivita zahar,
  • o cana si jumatate faina ( am folosit acceasi masura),
  • 2 oua,
  • un praf de copt,
  • zahar vanilat,
  • 6 linguri apa.
  • fructele:
  • pret de 20 prune ( pulpa),
  • o cana zahar,
  • o lingura jumatate de unt,
  • o ceasca vin rosu,
  • zahar vanilat,
  • o ceasca de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuci:

Blatul: untul cu zaharul se freaca pana devine o crema, adaugam ouale si amestecam. Punem faina si omogenizam. Adaugam apa si amestecam. Adaugam parful de copt si zaharul vanilat. Va rezulta un aluat, pe care-l punem intr-o tava de yenna tapetata cu faina, si poate fi intins cu lingura.


Fructele: prunele, untul, zaharul, nucile, vinul, vanilia se pun pe foc pana ce prunele se patrund putin. Cand este gata se va strange ceva lichid ( vinul, zeama de prune, zaharul si untul). Aceasta compozitie dse pune peste aluatul de mai sus. Cu zeama respectiva cu tot. Nu va speriati, aluatul prin coacere absoarbe tot lichidul.


Se da la cuptor pentru 30-40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

anca_rm 1

17.09.2013, 08:23

trebuie sa fie foarte buna prajiturica ta

alilianaa 1

17.09.2013, 10:40

Anda, a fost buna...multumesc..

Cris2711 1

17.09.2013, 19:24

Sper ca nu a mancat-o Padre pe toata,la cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)