Prajitura Diplomat

de Lau in Prajituri, 11 Mar 2011 | 7935 vizualizari

 

reteta o am de aici

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1cana zahar(200g)
  • 1,1/2 cesti faina
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie
  • 1 plic de gelatina
  • Decor-fructe(kiwi.porocale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Blat-separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu lingura pana se omogenizeaza bine. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, turnam compozita si dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.


Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca.


Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa, apoi se pune la incalzit, atentia sa nu fiarba, apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta, apoi se amesteca frisca cu crema de ou.


Se tapeteaza tava cu folie alimentara, se pune blatul, apoi turnam crema, adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare si se da la rece cateva ore dupa care se taie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

09.06.2011, 15:39

alinmircea29 1

13.02.2013, 20:31

buna ......12 oua

stratulatgeorgiana 1

05.11.2013, 19:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine