Guguluf cu mure si iaurt

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2017 | 4198 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mai jos regasiti un chec delicios cu mure, pe care eu l-am copt in forma de guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 oua mari
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g mure
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mure si iaurt:

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea.
Speli murele bine si le lasi la scurs.
Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare.
Peste crema de unt si de oua, pui alternativ din ingredientele uscate si din iaurt. Mixezi usor, pana cand compozitia e omogena. La final, adaugi esenta de vanilie si zeama de lamaie si omogenizezi.
Incorporezi usor si murele cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu (180 de grade C) si tapetezi cu unt si faina o tava de guguluf sau una de chec mai mare. Torni compozitia in tava si o nivelezi. 
Introduci checul in cuptorul incins si il coci timp de aproximativ 50-55 de minute, pana cand este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea. Il lasi la racit in tava, timp de 10-15 minute, apoi il rastorni pe un gratar. Il poti servi alaturi de un pahar cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza