Guguluf cu mure si iaurt

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2017 | 717 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mai jos regasiti un chec delicios cu mure, pe care eu l-am copt in forma de guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 oua mari
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g mure
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mure si iaurt:

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea.

Speli murele bine si le lasi la scurs.

Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare.

Peste crema de unt si de oua, pui alternativ din ingredientele uscate si din iaurt. Mixezi usor, pana cand compozitia e omogena. La final, adaugi esenta de vanilie si zeama de lamaie si omogenizezi.

Incorporezi usor si murele cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.

Preincalzesti cuptorul la foc mediu (180 de grade C) si tapetezi cu unt si faina o tava de guguluf sau una de chec mai mare. Torni compozitia in tava si o nivelezi.

Introduci checul in cuptorul incins si il coci timp de aproximativ 50-55 de minute, pana cand este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea. Il lasi la racit in tava, timp de 10-15 minute, apoi il rastorni pe un gratar. Il poti servi alaturi de un pahar cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

miki_a 1

27.01.2017, 05:33

Perfect!

oanapl 1

27.01.2017, 13:52

silvi0ara 1

27.01.2017, 14:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si cocos