Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)

de Adele in Prajituri, 24 Dec 2015 | 3235 vizualizari

 

Si iata ca am reusit sa ajung la cifra 200 reteta e minunata pozele mai putin :D ;;) P.S m-am inspirat pe aici pe Bucataras

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 3 oua.
  • 50 gr nuca macinata.
  • 3 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu miere.
  • un varf cu sare.
  • 1 lingurita bicarbonat.
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 500 ml smantana.
  • 50 gr zahar pudra.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 150 gr nuca macinate.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor:
  • glazura.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200):

Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit.


Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe hartie de copt) cate o foaie se coc la cuptor l 180° pentru 10 minute (defapt pana se rumenesc).


Intr-un vas se mixeaza smantana cu zahar si treptat se incorporeaza si frisca lichida ,se adauga nuca si esenta si se amesteca bine.


Se aseaza prima foaie pe un suport ,se intinde o parte din crema(crema s eimparte in 3) si se continua pana se termina atat crema ct si foile ,deasupra se pune ceva greu (o carte etc) si se laasa la rece cateva ore(chiar si o zi).


Dupa ce se inmoaie se glazureaza dupa placere sause poate lasa si simpla.


 

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura a avut deja un succes enorm :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

26.12.2015, 15:54

Multumesc Rocsi

mihaelar63 1

11.01.2016, 13:14

Vai de mine !!!! Felicitari = Sa mai zica careva ca este intarziata Bucatarasului

Adele 1

11.01.2016, 13:30

Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale