Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)

de Adele in Prajituri, 24 Dec 2015 | 7839 vizualizari

 

Si iata ca am reusit sa ajung la cifra 200 reteta e minunata pozele mai putin :D ;;) P.S m-am inspirat pe aici pe Bucataras

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 3 oua.
  • 50 gr nuca macinata.
  • 3 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu miere.
  • un varf cu sare.
  • 1 lingurita bicarbonat.
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 500 ml smantana.
  • 50 gr zahar pudra.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 150 gr nuca macinate.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor:
  • glazura.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200):

Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit.

Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe hartie de copt) cate o foaie se coc la cuptor l 180° pentru 10 minute (defapt pana se rumenesc).

Intr-un vas se mixeaza smantana cu zahar si treptat se incorporeaza si frisca lichida ,se adauga nuca si esenta si se amesteca bine.

Se aseaza prima foaie pe un suport ,se intinde o parte din crema(crema s eimparte in 3) si se continua pana se termina atat crema ct si foile ,deasupra se pune ceva greu (o carte etc) si se laasa la rece cateva ore(chiar si o zi).

Dupa ce se inmoaie se glazureaza dupa placere sause poate lasa si simpla.

 

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura a avut deja un succes enorm :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Adele 1

26.12.2015, 15:54

Multumesc Rocsi

mihaelar63 1

11.01.2016, 13:14

Vai de mine !!!! Felicitari = Sa mai zica careva ca este intarziata Bucatarasului

Adele 1

11.01.2016, 13:30

Miha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata alba si fructe confiate