Desert prajitura turnata cu branza si visine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 5 Iul 2019 | 5719 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Rocsi. A iesit un deliciu pufos, dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 300 g visine (cantarite fara samburi)
  • 500 g branza de vaca tare, desarata
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 50 g gris
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si visine:

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la cuptor pana cand blatul este aproape copt.

Intre timp, se pregateste umplutura: branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, ouale, esenta de rom, o treime din visine si grisul.

Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura de branza peste blat, se presara restul de visine si se toarna restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pana cand prajitura este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu mere