Prajitura turnata cu branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 5 Iul 2014 | 20373 vizualizari

 

Eram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand am dat peste aceasta reteta la Criss am zis sa o incerc si eu. A iesit divina, peste asteptarile mele si nu ne mai puteam dezlipi de langa tava. Macar o data trebuie sa o incercati. Multumesc pentru reteta Criss.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza si visine:

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.


Blatul:


Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.


Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.


Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.


Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.


Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.


Umplutura:


Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.


Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.


Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.


Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.


Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.


Se pudreaza cu zahar si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Rocsi 1

12.03.2015, 20:11

Este super Geo

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:35

Rocsi 1

06.09.2015, 12:57

Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsuni