Prajitura turnata cu branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 5 Iul 2014 | 43441 vizualizari

 

Eram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand am dat peste aceasta reteta la Criss am zis sa o incerc si eu. A iesit divina, peste asteptarile mele si nu ne mai puteam dezlipi de langa tava. Macar o data trebuie sa o incercati. Multumesc pentru reteta Criss.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza si visine:

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Blatul: 

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.

Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.

Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Umplutura:

Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.

Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.

Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat cu visine