Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 10205 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.


CREMA:



  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.

  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.

  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.

  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.

  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.

  7. La final adaugam esenta de vanilie.


BLATUL:



  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.

  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.

  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.

  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.


DECOR:



  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.

  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.

  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.

  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.


Asamblare:



  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Cris2711 1

04.02.2014, 16:19

asta e Suzette e beton

Panacris 1

04.02.2014, 19:32

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 21:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tartă Tatin cu dovleac aromat (Blat special) - de post