Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 13857 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.

CREMA:

  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.
  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.
  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.
  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.
  7. La final adaugam esenta de vanilie.

BLATUL:

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.
  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.
  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.
  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

DECOR:

  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.
  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.
  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.

Asamblare:

  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme