Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 11875 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.


CREMA:



  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.

  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.

  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.

  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.

  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.

  7. La final adaugam esenta de vanilie.


BLATUL:



  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.

  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.

  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.

  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.


DECOR:



  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.

  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.

  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.

  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.


Asamblare:



  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Cris2711 1

04.02.2014, 16:19

asta e Suzette e beton

Panacris 1

04.02.2014, 19:32

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 21:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piftie de pui

de Lau 9

ieri la 22:03

Waffe aperitiv cu masline

de Lau 9

ieri la 21:26

Desert Felii londoneze

de RuxyRux 9

ieri la 21:23

Salata de icre de caras

de Bunica 7

ieri la 21:00

Pastrama de pui

de Lau 9

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Briose animate si inflorate