Desert prajitura Fanta

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Ian 2020 | 3594 vizualizari

 

O prajitura simpla, nu cu foarte multe ingrediente dar gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt sau o lingurita
  • CREMA:
  • 500 gr branza de vaci
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • 500 ml suc fanta
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

 

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus in jos, punem compozitia in tava(25x35) pe hartie de copt, si coacem 30-35 min in cuptorul preincalzit la 170 Celsius. Dupa ce s-a copt,il lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il punem in tava in care l-am copt si  ne apucam de crema, sau de umplutura mai bine zis.

Crema: Punem in bol branza cu zaharul si esenta de vanilie, amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Batem frisca si punem branza peste, omogenizam si punem peste blat, se da la frigider pana facem glazura sau jeleul de portocale.  

Glazura: punem o parte din suc la fiert cu zaharul, o parte tinem pentru a dizolva praful de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba punem budinca si amestecam continuu pana se ingroasa,  O luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste branza si dam la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Dea_Dea 1

05.01.2020, 23:07

haha Cris, stiu cum este, tot timpul am zis ca o fac, de multe ori si intotdeuna faceam altceva in final

oanapl 1

30.01.2020, 13:06

Yami! Ce bunatate!

DenisaAgoșton 1

22.06.2020, 15:35

De ce la glazuta e nevoie de lapte dar in ingrediente nu scrie nimik de lapte scrie numa de suc si zahar .
Deja unele retete de pe bucataras mai mukt te incurca decat ajuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brownies delicioase