Placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2010 | 6902 vizualizari

 

Reteta speciala de halloween :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • Umplutura:
  • 2 farfurii adanci pline cu dovleac ras
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri gris
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.


Dovleacul razuit se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, intr-o cratita cu pereti dubli. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca si se lasa pe foc pana scade bine zeama. Se lasa apoi putin la racit. Se amesteca cu scortisoara si grisul. Se rastoarna dovleacul peste foaia de aluat din tava.


Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra dovleacului. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.



PS: Ultimele poze sunt de acasa si de la serviciu cu colegii :)

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust deosebit, se pot amesteca nuci maruntite in umplutura de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

04.11.2010, 21:30

Minunat arata trebuie sa fac si eu ceva de genul asta pana nu trec dovlecii si salvez reteta

ramo_cata 1

05.11.2010, 09:57

f bunaaaa si f frumoase pozele..esti restanta,stii ,da?poze de acasa

Oana 1

05.11.2010, 21:58

Daa, Ramo stiu...sper sa am timp in curand

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie