Prajitura cu branza si mere

de Corinuta in Prajituri, 25 Mar 2011 | 3453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • unt ptr uns tava
  • Ptr. umplutura:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 mere
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si mere:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute.


Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie.


Se unge tava cu unt si se da drumul la cuptor. Se intinde aluatul si se pune in tava, peste el se intinde crema de branza, se pun feliile de mere si se presara zahar.


Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, iar in ultimele 10 minute se reduce focul la jumatate. Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kamy 1

27.03.2011, 18:56

bine ai revenit in forta f buna

Anamaria7 1

27.03.2011, 22:22

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem