Prajitura tavalita

de Sim0na in Prajituri, 4 Mai 2015 | 3971 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • 1 esenta vanilie

Sirop:

  • 200g margarina Rama maestro
  • 250g zahar
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom

Ptr. ornat:

  • nuca macinata
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat.

Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie, iar la final am pus esenta de vanilie. Am turnat aluatul intr-o tava (20x30) unsa si tapetata cu hartie de copt, si am dat tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Cand a fost gata, am lasat aluatul sa se raceasca, apoi l-am portionat in bucati egale. Intre timp am pregatit siropul: intr-o craticioara, la foc mic, am topit margarina, apoi am adaugat zaharul, amestecand pana ce acesta s-a topit.

Am adaugat apoi cacaua, esenta de rom si laptele, lasand siropul sa fiarba 2-3 minute. Am lasat siropul sa se raceasca complet. Bucatile de blat le-am trecut prin siropul de ciocolata, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si nuca macinata.

Prajiturelele sunt si mai gustoase daca sunt consumate a doua zi. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

05.05.2015, 14:18

Preferata mea!

laura_n 1

05.05.2015, 16:58

mihaelar63 1

12.05.2015, 22:54

Deosebita prezentare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita