Placinta de iaurt

de Ina in Prajituri, 17 Apr 2010 | 11587 vizualizari

 

Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D

 

INGREDIENTE

  • 1kg. iaurt  gras ( mai cremos, nu subtire )
  • 10 oua
  • 300gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150-200g stafide
  • jumatate cubulet de drojdie (sau un plic de drojdie praf)
  • 2-3  linguri ulei
  • faina,( cat cuprinde coca )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de iaurt:

COMPOZITIA DE UMPLUTURA


8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.



COCA



Intr-o cana de 250 ml. se pun : drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget). In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut. Coca obtinuta se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.



Se unge tava cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie. Se pun cubulete mici de unt.



Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit putin, turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.



Este excelenta rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Alexandra Elena 1

27.09.2013, 21:23

imi lasa gura apa

babi5 1

27.09.2013, 21:50

CVred ca este o minunatie facem trecem la favorite

Teo 1

28.09.2013, 21:30

sunt convinsa da gustul placut! pai din 10 oua...trebuie sa iasa ceva bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide