Clatite cu banane si caramel

de anca_rm in Prajituri, 15 Feb 2016 | 5236 vizualizari

 

Clatite pregatite cu dragoste 

 

INGREDIENTE

  • Pt clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 200 ml bere blonda
  • 50 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 2 banane
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • Pt caramel :
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si caramel:

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine .

Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere.

Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumatate de ora .

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumatate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .

Umplutura:

Eu am inceput prin a face caramelul : intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa . Atentie sa nu se arda. Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .

 Turnam intr-un borcan si lasam deoparte .

In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zahar . Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste. Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.

Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel ,sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata ,banane si caramel .

 

 

 

TIPS-URI

1

in caramel puteti pune sare roz de Himalaya sau fulgi de chili

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

15.02.2016, 14:16

bune

Rocsi 1

16.02.2016, 10:38

mirela0911 1

16.02.2016, 18:25

Vai cum arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec zebra