Clatite cu banane si caramel

de anca_rm in Prajituri, 15 Feb 2016 | 974 vizualizari

 

Clatite pregatite cu dragoste 

 

INGREDIENTE

  • Pt clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 200 ml bere blonda
  • 50 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 2 banane
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • Pt caramel :
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si caramel:

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine .


Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere.


Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .


Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumatate de ora .


Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumatate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .


Umplutura:


Eu am inceput prin a face caramelul : intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa . Atentie sa nu se arda. Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .


Turnam intr-un borcan si lasam deoparte .


In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zahar . Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste. Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.


Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel ,sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata ,banane si caramel .




 

TIPS-URI

1

in caramel puteti pune sare roz de Himalaya sau fulgi de chili

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

15.02.2016, 14:16

bune

Rocsi 1

16.02.2016, 10:38

mirela0911 1

16.02.2016, 18:25

Vai cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata