susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Aperitive / Garnituri

Ciuperci umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2010

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana se inmoaie. Se adauga coditele de la ciuperci si acestea tocate marunt, apoi morcovul, telina si pastarnacul rase prin razatoarea mica. Se condimenteaza cu piper, se...

Orez rosu si alb cu legume si creveti

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2010

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga  putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa...

Orez cu legume si ou

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

  Se incinge un wok si se caleste in ulei la foc rapid morcovul taiat cubulete mici apoi se adauga ghimbirul si mazarea decongelata dinainte. Orezul se fierbe in supa pentru 15 minute acoperit cu folie de aluminiu si capac iar dupa cele 15 minute se ia capacul si se mai lasa 10 minute cu...

Ciuperci sotate

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

  Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri cu tot cu codite, ardeiul bucati mai mari si morcovul rondele. Se incinge o tigaie si se pune untul la topit. Se adauga morcovul si se caleste apoi se pune ardeiul si la sfarsit...

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Se curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul si branza in felii subtiri si se introduc in crestatura. Se aseaza cartoful pe foaie de aluminiu. Se...

Aperitiv vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2010

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de 0.5 cm grosime. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de...

Orez cu ciuperci si curry

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2010

Se spala si se taie ciupercile felii subtiri. Se caleste ceapa toccata marunt in untul incins dupa care se adauga orezul si se caleste si el iar la sfarsit ciupercile in doua transe calindu-se bine. Se adauga supa fierbinte, condimentele, putin sos de soia si se lasa la foc mic sa fiarba orezul....

Orez cu legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2010

Se incinge un wok. Se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se caleste cateva minute. Se adauga apoi morcovul taiat cubulete, ardeiul rosu tocat si la sfarsit mazarea. Daca aveti mazare congelata aceasta trebuie lasata la dezghetat inainte. Se adauga ghimbirul, curry,...

Saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2010

  Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, branza rasa, 1 ou, condimentele, si se tine 1 ora la frigider in folie alimentara. Se intinde o foaie potrivita din care se taie diverse forma, spirale, bucati de aluat rasucite sau pur si simplu fasii normale. Eu...

Rulada asortata din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2009

Se taie pieptul de pui  felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim si ungem cu mustar. Stropim cu sare si piper asezam la mijloc cate un sfert de castravete murat , cascavalul taiat betisoare, carnaciorii, gogosar taiat fasii, morcov taiat la fel...

Afisate 31 - 41 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]