Orez rosu si alb cu legume si creveti

de susu in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2010 | 4160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 canuta de orez rosu si 4 cantitati de supa
  • 1/3 canuta de orez alb cu bob lung si 2 cantitati de supa
  • 2 maini de creveti
  • 1 ceapa
  • ½ lingurita de ghimbir ras
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 mana de mazare
  • 2 oua
  • Sos de soia
  • Supa de pui
  • 50 g unt
  • Ulei de porumb sau de masline
  • Curry
  • Cardamon
  •  Alte condimente pentru orez    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez rosu si alb cu legume si creveti:

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa folia 10 minute.



Orezul alb se pune si el in 2 canti de supa, condimente, un praf de curry, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se lasa la foc mic pentru 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa folia pentru 10 minute. Eu am avut creveti prefierti insa daca aveti proaspeti acestia se decorticheaza, se spala putin in apa rece se lasa cu totul sau se inlatura capul, se taie coada pe spate incepand de la cap si se scoate intestinul de culoare mai inchisa.



Eu am tras crevetii in tigaie cu unt si ulei de masline pentru 2-3 minute si nu mai mult pentru ca se intaresc. Crevetii mai mari au nevoie de vreo 3-5 minute de preparare. Am tocat marunt ceapa, morcovul si ardeiul. Calim ceapa in ulei incins dupa care adaugam pe rand morcovul si ardeiul si calim dupa fiecare. Mazarea se fierbe in putina apa si apoi se scurge. Ouale se bat putin si se prajesc separat intr-un wok in ulei incins. Se adauga peste oua orezul fiert, crevetii, ghimbirul, legumele, sos de soia si condimente dupa gust. Se clatesc niste boluri cu apa rece si se lasa la scurs. Se ung apoi cu putin ulei si se umplu cu compozitia de orez calda.



Se preseaza putin cu dosul lingurei si se lasa sa se raceasca. Ca sa fim siguri ca iese uniform compozitia se poate pune bolul intors sub un jet de apa rece. Se rastoarna apoi pe farfurie si se serveste cu sos de soia.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez rosu si alb cu legume si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

mamidesara 1

16.03.2010, 12:08

liana_geicu 1

16.03.2010, 21:20

Ce bine arata!

monicutza 1

25.01.2011, 22:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftele la cuptor