susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de fasole de post

In Ciorbe la 8 Ian 2014

Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea  rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1 lgt de zahar. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Punem condimente si cand a fiert fasolea o...

Ciorbita de dovlecei

In Supe/Ciorbe la 17 Oct 2013

Varianta mod de preparare 1: Calim ceapa tocata dupa care adaugam la calit ardeiul, albitura cubulete, cateva frunze de telina, patrunjel, ceapa verde si apoi dovleceii cubulete. Cand au fiert legumele adaugi rosiile, verdeata si la sfarsit pasta de corcoduse. Potrivesti de sare si inchizi...

Supa crema de conopida, reteta nr 400

In Supe/Ciorbe la 17 Oct 2013

Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem buchetele si o lasam in apa cu sare si otet. O spalam si o adaugam in oala.. Cand sunt fierte legumele le strecuram, oprim cateva buchetele pentru decor, restul le pasam si le adaugam inapoi...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 22 Mai 2013

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras si la sfarsit albitura. Adaugam niste apa si condimente. Cand au fiert legumele adaugam stevia taiata mai mare si orezul. Urmeaza borsul, verdeata si pasta de rosii. Potrivim de sare, adaugam restul de verdeata, stingem focul si punem...

Ciorba de ciuperci

In Ciorbe la 4 Apr 2013

T ocam ciupercile dupa plac, eu le-am taiat o parte felii si restul marunt. Calim ceapa tocata, morcovul ras fin, ardeiul si la urma ciupercile. Le lasam sa se inabuse bine acoperind cu capac. Adaugam celelalte legume tocate, condimentele si apa. Dupa ce au fiert se adauga bulionul, 1/2 din...

Ciorba de cartofi cu scarita si zeama de varza

In Ciorbe la 10 Mar 2013

Curatam legumele dupa care le tocam dupa preferinta. Cartofii taiati cubulete ii punem in apa sa nu oxideze. Calim ceapa dupa care adaugam ardeiul, si morcovul calind dupa fiecare. Punem legumele in oala in care am pus scarita sa fiarba, adaugam cartofii si condimentele fara a sara. Cand au fiert...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 17 Sep 2012

Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa preferinta. Se adauga apa fiarta si dovleceii taiati cubulete. Dupa ce au fiert legumele se adauga pulpa de...

Ciorba de verdeturi

In Ciorbe la 26 Iul 2012

Urzicile se curata si se spala in multe ape pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele si se taie potrivit, nici prea mic ca sa raman ceva din ea. Se pun cartofii cubulete in apa fierbinte si dupa ce au fiert pe jumatate se adauga verdeturile. Cand au fiert legumele adaugam putina...

Ciorba de varza cu afumatura

In Ciorbe la 5 Iul 2012

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam si condimentele. Punem afumatura intr-o oala cu apa umpluta pe trei sferturi si spumam cand a dat in...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 17 Aug 2011

Se caleste ceapa tocata (partea alba), se adauga morcovul dat prin razatoare si capia cubulete. Se stinge cu apa calda si se adauga albitura tocata sau rasa. Daca aveti putin kaizer il caliti si pe el impreuna cu ceapa. Cand au fiert legumele pe jumatate adaugam stevia, ceapa verde si orezul....

Bors de miel

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa...

Supa de dovleac

In Supe la 19 Feb 2011

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare iar telina cum doriti. Se caleste ceapa in ulei, se adauga la calit si morcovul si se stinge cu vinul. Dupa ceva vreme se adauga supa si dovleacul pasat. Cel copt este mai gustos decat cel fiert asa ca eu asa il folosesc. Cand au fiert legumele...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 10 Feb 2011

Punem carnea de vitel la fiert si adaugam putin sare. Spumam de cateva ori si cand a fiert carnea adugam burta si legumele.Punem piperul si foile de dafin. Cand a fiert carnea se taie bucati mici iar burta fasii subtiri. Strecuram zeama de ciorba si punem carnea in oala. Separat frecam cateva...

Ciorbita de pui

In Ciorbe la 8 Feb 2011

Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din...

Ciorba de oase

In Ciorbe la 8 Feb 2011

Se spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica. Am calit ceapa, apoi ardeiul si morcovul. Le-am adaugat la ciorba,...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 8 Feb 2011

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc...

Ciorbita de perisoare

In Ciorbe la 8 Feb 2011

Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari dar nu este obligatoriu. Am calit pe rand ceapa, apoi ardeiul si la urma morcovul ras. Pentru o...

Ciorba de vitel

In Ciorbe la 1 Ian 2011

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si...

Ciorbita cu afumatura

In Ciorbe la 25 Dec 2010

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand legumele, mai intai ceapa, morcovul, ardeiul si albitura. Separat se punea carnea la fiert...

Ciorba taraneasca de legume

In Ciorbe la 25 Dec 2010

Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai mari. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar cartofii cubulete. Rosiile se dau prin razatoare sau se...

Supa de pui

In Supe la 23 Dec 2010

Se spala puiul si apoi se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza supa de pui ori de cate ori este nevoie. Legumele se curate, se spala si se taie bucati mai mari. Se adauga la supa impreuna cu cateva frunze de telina pentru aroma. Cand au fiert si legumele se adauga...

Ciorba de legume si conopida

In Ciorbe la 16 Dec 2010

Calim putin ceapa tocata si apoi morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa clocotita, cam 1 l si adaugam restul de legume. Conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare si otet. Cand au fiert legumele pe jumatate adaugam...

Supa de rosii

In Supe la 8 Dec 2010

Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat, fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput). Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei de rosii,...

Ciorba de porc

In Ciorbe la 9 Iun 2010

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de...

Ciorba de vara

In Ciorbe la 9 Iun 2010

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete. 2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla...

Ciorba de loboda

In Supe/Ciorbe la 31 Mai 2010

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi se calesc in ulei. Adaugam morcovii si albitura si mai calim putin. Se toarna peste ele apa,de preferat...

Supa de linte

In Supe/Ciorbe la 8 Apr 2010

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert). Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe. Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca...

Supa de curcan

In Supe/Ciorbe la 6 Apr 2010

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat morcovii se taie felii sau bucati mai mari la fel si patrunjelul, pastirnacul, cartoful si telina si se adauga condimente. Eu le-am...

Ciorbita de fasole cu afumatura

In Supe/Ciorbe la 10 Mar 2010

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul...

Supa crema de telina

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2010

Se curate toate legumele si se spala. Se pun al fiert radacinoasele ca sunt mai tari sic and fierb pe jumatate se adauga si cartofii si se mai lasa pana fierb.Se paseaza legumele si se amesteca treptat cu zeama in care au fiert. Se adauga putin unt pentru a-i da gust. Se parat se freaca...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]